KypskiMatangi-photo-web
  • Do 3 Mei

Lyrische snaarstrijken tijdens nieuwe clubavond in De Effenaar

Club Cross-linx is het nieuwste concept van poppodium De Effenaar. De avonden zijn gebaseerd op het Cross-linx festival, waarin de grenzen van modern klassieke muziek worden opgezocht en gemixt met hedendaagse popmuziek.

Club Cross-linx
Zaterdag 5 mei gaat de eerste editie van start, wanneer DJ Kypsi & The Matangi String Quartet je meenemen op een muzikale reis. Zweverig? Helemaal niet! Zeker niet als je weet dat die reis langs genres als hip hop, dubstep en disco gaat. Genres, die naast een lekker geluid ook garant staan voor een avond vol dans en pompende beats.

DJ Kypsi
Scratcher en DJ Kypsi is vooral bekend van zijn werk in de Utrechtse formatie C-Mon & Kypski, die zo’n beetje alle modern muziekstijlen mengen tot een dansbaar geheel. Soms met een grote band, soms als duo en net zo vaak met speciale gasten uit alle hoeken van de nationale muziekwereld.

Matangi String Quartet
Het is dus helemaal niet zo gek dat deze DJ nu een samenwerking aangaat met het Matangi String Quartet; een geweldig klassiek kwartet met rock ‘n’ roll inslag. De vier muzikanten geven al vanaf 1999 concerten over de hele wereld. Van Amsterdam tot Shanghai lieten zij hun publiek ademloos achter.

Jameszoo
In het voorprogramma staat Jameszoo; het alter ego van de Bossche muzikant Mitchel van Dinther. Hij is specialist in het maken van beats die net even anders zijn en kleedt deze aan met jazzy sounds die klinken als pratende jungledieren. Dat klinkt misschien wat experimenteel, maar de muzikale uitkomst is heerlijk dromerig, warm en verfrissend.

Win kaarten!
Dance en klassiek ontmoeten elkaar tijdens deze editie van Club Cross-link, die overigens vier maal per jaar zal plaatsvinden. Verwacht intimiteit die alleen de kleine zaal kan brengen en geniet van deze talenvolle en genre-overschrijdende muzikanten die de avond in vuur en vlam zetten! Wil jij kaarten winnen? Like dit bericht op  Facebook.com/Hallo040 en win!

Zaal open: 21:30
Aanvang: 21:00
Entreeprijs:
€12,50

www.effenaar.nl

Tekst door Renee Manders