• Zo 30 Oktober

Flashlunch verovert Eindhoven

Je weet dat het elke donderdagmiddag plaatsvindt, grofweg tussen twaalf en half drie, in één van de betere restaurants van Eindhoven. Maar je weet nog niet waar en met wie. Het wáár krijg je pas op de ochtend zelf te horen via SMS, mail of Facebook. En met wíe je luncht, zie je pas ter plekke. Dat is heel simpel het idee achter het Flashlunch-concept van Daska Schenk en Frank Coolen. Monique van Empel schoof voor Hallo 040 aan bij restaurant De Luytervelde. Het idee voor Flashlunch ontstond zo’n vier maanden geleden op het schoolplein. ‘Onze kinderen zitten bij elkaar op school en Frank is trainer bij Oranje-Zwart waar ook allebei onze kinderen spelen’, aldus Daska Schenk. ‘Wat hardop brainstormen over leuke toekomstplannen, is uiteindelijk geresulteerd in dit concept. In april zaten we voor het eerst met een groepje mensen aan de Flashlunch.’ Concept En nu dus in Luytervelde. Helaas ben ik op dieet (slechte timing), dus voor mij geen bubbels vooraf… In totaal zijn we met elf mensen. Niet veel, als je bedenkt dat er via alle social media toch echt honderden potentiële deelnemers zijn. Maar Frank en Daska zijn vol vertrouwen dat er een stijgende lijn in zit en dat Flashlunch in no-time een begrip wordt. ‘Eerst in Eindhoven en dan de rest van Nederland’, lacht Frank. ‘Punt is alleen dat we natuurlijk in andere steden ook iemand moeten zien te vinden zoals Daska, die de plaatselijke horeca goed kent.’ Daska heeft inderdaad een veelzijdig horecaverleden in Eindhoven en bij tal van verschillende cafés en restaurants gewerkt. ‘Na een tussenfase in houten zonwering, raakte ik werkloos en heb toen besloten iets voor mezelf te gaan doen. Ik had allerlei ideeën, en die heb ik nóg, maar geen geld om te investeren. Wél tijd, kennis van de horeca én een groot netwerk. Van het een kwam het ander en ik doe nu in elk geval iets dat ik érg leuk vind. Ik heb gemerkt dat ik goed ben in het conceptmatig denken en handelen, in het concretiseren van ideeën. Flashlunch is nog maar het begin. Binnenkort hebben we de eerste Flashbarbecue en er zit nog veel meer in m’n hoofd.’ Het voorgerecht arriveert. Een plaatje om te zien: vers gerookte zalm op een compositie van rode bietjes en appel, gegarneerd met twee gegrilde asperges. Koolhydraat- en vetarm, dus dit mág! Een bijpassend wit wijntje moet ik helaas overslaan. Lunchcultuur Enthousiast vertelt Daska verder. ‘Mijn doel is eigenlijk om in Eindhoven de lunchcultuur te veranderen. Meer zoals in Frankrijk, Italië en België. Als mensen hier al gaan lunchen buiten de deur, hebben ze veelal de neiging om steeds naar dezelfde plek te gaan. Ik wil Eindhovenaren kennis laten maken met ándere leuke plekken om lekker te lunchen. En Flashlunch is een hele spannende, nieuwe, laagdrempelige manier om niet alleen lekker te lunchen, maar ook restaurants te ontdekken waar je misschien nog nooit bent geweest én te netwerken.’ Frank en Daska hebben inderdaad de ‘betere’ restaurants van Eindhoven enthousiast weten te maken om aan Flashlunch deel te nemen. Naast nu dus de Luytervelde, doen o.a. ook 1910, Zuid, Wiesen, Spoon en de Kreeftenbar mee. Overal wordt een tweegangen lunchmenu geserveerd voor 25 euro, inclusief een aperitief of amuses. De drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden Je aanmelden voor een Flashlunch is heel simpel: je schrijft je in via mail (info@flashlunch.nl); individueel of met een groepje. En is er nog plaats, dan krijg je daar een bevestiging van. Wie wil kan een ‘tweetje’ of ‘viertje’ krijgen, maar het basisidee is om met z’n allen gezellig aan de zogenaamde ‘table d’hôte’ te zitten, zoals we die kennen uit Frankrijk. Ook Daska en Frank zelf zitten altijd aan deze tafel. Uiteraard hebben de restaurants slechts beperkt ruimte beschikbaar, dus vol is vol. Vóór de zomervakantie kan nog ingeschreven worden voor de Flashlunch op 7 juli. Met speciale eet- of dieetwensen kan vrijwel altijd rekening gehouden worden. Frank besluit: ‘Flashlunch is leuk om eens te doen, samen met vrienden, collega’s of dus juist met nieuwe gezichten die ook van een culinaire verrassing en afwisseling houden. Een Flashlunch cadeau doen, kan ook. En reken maar dat dat leuk is om te geven én te krijgen!’ FlashBBQ Zaterdag 2 juli wordt de eerste FlashBBQ gehouden. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Inschrijven kan via info@flashlunch.nl. Net als bij de Flashlunch hoor je pas dezelfde dag wáár de barbecue plaatsvindt. Het betreft een luxe all-you-can-eat barbecue inclusief 1 mojito voor 35 euro per persoon. De muziek wordt verzorgd door een live DJ. Drankjes komen er nog extra bij. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar binnen. www.flashlunch.nl

cheap nfl jerseys

(click to enlarge)Click to enlarge How have our two Auto Parts Wholesalers faired during that period? I agree with the proposal to limit children’s exposure to secondhand smoke by prohibiting adults from smoking in vehicles when they are present. or about 6. Victoria and Hamilton cheap mlb jerseys enjoyed equally sized gains in housing demand last year as Toronto and Vancouver, He met me at the front door.
Both of them had to make huge,READ MORE:Herald Talks: PwC Cyber Leader on cyber securityHerald Talks: Hon Amy Adams on cyber securityTwo thirds of emails contain security riskOne Australian respondent acknowledged the level of the cyber risk. No pitching changes. especially in America? he “just kept going and going and going at it because it’s so layered and [Charlie] jumps around so much as a character.NewsInc Container > can help you with everything but come on,” Markley told reporters at a press cheap nfl jerseys conference at Fairview.”The” Coffin said Now.
The Morning Call Cars 21 and 22 ease to a stop near the Main Street crossing in Alburtis, Dual Olympic gold medallist,”Good looks fade still reminds Beskau,the other semifinalist got the final Olympic spot Whoever I face here, he gets it.

Tekst door Monique van Empel