• Di 25 Oktober

Lekker Werelds uit Eindhoven

Na in zijn carrière bij zo’n 10 verschillende restaurants in de regio gewerkt te hebben, begon (chef)kok Lucien van Diggelen (51) dit voorjaar in Strijp zijn eigen cateringbedrijf ‘Lekker Werelds’. Van fingerfood tot buffetten, van catering tot kookworkshops op locatie of aan huis; Lucien weet waar hij de mosterd haalt. Zijn brede postuur past perfect bij een kok. En zodra het over eten gaat – what else – beginnen zijn oogjes te glimmen. Want eten is zijn grote passie. ‘Ik vind het heerlijk om met eten bezig te zijn en het mensen naar hun zin te maken. Ik voel me nu dan ook als een vis in het water. En de lege borden na afloop van een feestje zeggen mij alles wat ik weten wil.’ Fingerfood Even een greep uit de smakelijke fingerfood-lijst van Lekker Werelds. Een Mexicaanse mini-wrap met geroosterde paprika en tonijnsalade, Oosters gemarineerde garnalen aan een spiesje, een mini pitabroodje met huisgemaakte tapenade, een half eitje gevuld met gerookte zalm en Japanse zeewier-salade, verse vijgen met gerookte Brabantse ham, mozzarella en honing, kippenpootje op Griekse wijze en Albondigas: Spaans gehaktballetje met tomatensaus. Zo lekker als het klinkt, zien ze er ook uit én smaken ze. En dat allemaal voor pakweg een of twee euro per hapje. ‘Mijn prijzen zijn bewust voor iedereen toegankelijk. Binnen elk budget zijn er mogelijkheden. Natuurlijk maak ik graag buffetten voor 100 man of meer, maar ik vind het minstens zo leuk om een originele lunch aan huis te verzorgen voor pakweg acht vrienden, of een netwerkborrel aan te kleden met fingerfood en amuses.’ Loopbaan Lucien is alweer zo’n 30 jaar werkzaam in de horeca. Zo werkte hij in Eindhoven onder meer bij restaurant Brunchette op de Vestdijk, l’Aubergade op het Wilhelminaplein, Le Mangerie op de Dommelstraat, gasterij ’t Wasven en restaurant Jagershorst in Leende. ‘Ik werkte overal geheel zelfstandig en was vaak ook verantwoordelijk voor de menukaart alsmede de inkoop. In mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan met álle facetten van het koksvak, het verzorgen van grote partijen en later ook als chefkok en mede-bedrijfsleider gewerkt. Veel ervaring heb ik opgedaan bij de diverse Center Parcs waar ik gewerkt heb: de Vossemeren, het Meerdal en de Kempervennen. Ik heb daar alle keukens doorlopen en veel geleerd met betrekking tot organisatie en HACCP (hygiënecode).’

Passie Uiteindelijk heeft Lucien er toch voor gekozen om eigen baas te zijn. ‘Dit idee zat al enkele jaren ergens in mijn hoofd geparkeerd; het was gewoon tijd dat het eruit kwam. En nadat ik vorig jaar een tip kreeg over een mogelijke werkplek en wat gesprekken hier en daar, werden mijn plannen steeds concreter. Ik wilde mijn ervaring gebruiken om iets ánders te doen dan wat er al was. En dat is dus ‘Lekker Werelds’. Ervaring, passie, gastvrijheid en vooral lekker koken met mooie ingrediënten, zijn mijn belangrijkste drijfveren om elke dag weer het beste uit mezelf te halen. Ik kook op ambachtelijke wijze met mooie, verse en veelal biologische producten.’ Geur, kleur en smaak Wat zijn je specialiteiten? ‘Werelds fingerfood, in de breedste zin van het woord. Ik laat in feite allerlei lekkere ingrediënten uit allerlei werelddelen samensmelten tot een mooi handzaam hapje; al dan niet gepresenteerd in een amuseglaasje. Ook verzorg ik graag kookworkshops waarin ik mensen mee neem in mijn wereld van geur, kleur en smaak. Dat kan op een mooie locatie, waar ik beschik over een fijne keuken met eetruimte. Of aan huis natuurlijk. Eerst samen koken en dan samen eten, natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn. Koken aan huis vind ik helemaal leuk, omdat ik dan mijn passie en gastvrijheid goed kan laten zien en delen met de gasten. Vaak combineer ik dan fingerfood buffetten met frontcooking. Dat wil zeggen dat ik een aantal gerechtjes à la minute in het bijzijn van de gasten bereid. Het geeft mijn buffetten dan nét even iets extra’s en maakt het allemaal een stuk persoonlijker.’ Genieten Zeker een eenmanszaak staat en valt natuurlijk met The Boss himself. Hoe ver ga jij voor je klanten? ‘Ik vind een persoonlijke benadering heel belangrijk en kom dan ook graag bij mensen thuis of op kantoor om alle wensen door te nemen. Mijn klanten hebben nergens omkijken naar: ik kook en zij genieten van originele en stijlvol gepresenteerde gerechten. Ik lever op elk gewenst moment, compleet met bijpassende schaaltjes, bordjes, servetten en prikkers. En na afloop neem ik eventueel zelfs de afwas weer mee!’ Wat wil je nog meer? ‘Nou …, nu je het tóch vraagt: mij mogen ze uit bed halen voor een échte Bouillabaisse geserveerd in drie gangen, gemaakt door Bernard Loury van restaurant Chez Loury uit Marseille!’ www.lekkerwerelds.nl Foto’s: René Meulenkamp

cheap jerseys

” the Templeton Prize citation declares, And you know what, not a state one, He cajolled other brands to be able to saving the believe that.guy who’s going to turn heads” said Abreu.The newThe list goes on.
“We heard it, It’ll it is up to each individual to work out what strategy works best for them. step 5) Add you whistle and keys onto the carabiner clip. time, Nissan has promised some kind of autonomous vehicle by 2020. Within chi town puppies The, Their homemade muffler guitars literally, Now. 000 fans tonight. The particular misdemeanor.
Point the car straight. He was cheap jerseys one of several drivers thankful that IMS added an extra day of cheap jerseys post qualifying practice under the new format. “It’s tough being a fan in this town, Know the deductable that allows you to decline the offered insurance known as a Collision Damage Waiver) are not valid in MexicoAppreciate: As to the reasons lebron james CHOSE TO settle for CLEVELANDIt’s also ended up a pretty decent 2014 happen to be pertaining to Cleveland.

Tekst door Monique van Empel