Confessies in de keuken
  • Ma 14 November

In het Klokgebouw #2 – Keukenconfessies

“Dit is de sfeer waarin onze onderneming gedijt”

Franke Elshout en Maarten Lockefeer behoorden met Keukenconfessies tot de allereerste pioniers die de magie van het Klokgebouw ontdekten. Ze hebben al het spannende breek-, bouw- en improviseerwerk van A tot Z meegemaakt. “Inmiddels hebben we een te gekke plek op de vierde verdieping,” meldt Franke. “Een steeds wisselend decor van zo’n 500 m², waarin we gasten telkens weer een verrassende beleving laten ervaren.”

Keukenconfessies beweegt zich op het snijvlak van eten, drinken en design. Binnen die kaders creëren Franke en Maarten als koks, ontwerpers en ondernemers complete eetbelevingen en vernieuwende eetconcepten. De twee ontmoetten elkaar in de keuken van het Eindhovense eetcafé Bommel; de een als afwasser, de ander als kok. Na hun afstuderen aan de Design Academy vervolgden ze samen hun weg. Maarten: “Sinds de start van Keukenconfessies in 2003 hebben we onze catering steeds verder uitgebreid met verrassende en vernieuwende belevingsconcepten rondom food. Inmiddels werken we daarbij samen – afhankelijk van de omvang van de opdracht – met een groot team van creatieve koks en oproepkrachten.”

Inspirerende omgeving
Als thuishaven en uitvalsbasis voor Keukenconfessies koos het duo bewust voor het Klokgebouw. “Een enorm inspirerende omgeving,” vindt Maarten. “Gasten komen bij ons voor een complete, verrassende ervaring en daar dragen de rauwe, industriële sfeer en het fantastische uitzicht absoluut aan bij. Dat is ook waarom veel mensen hier bijvoorbeeld hun huwelijksfeest willen vieren. Vanwege de locatie die totaal anders is dan welke andere plek ook.”

Interactie met de buren
Aan de zaal van Keukenconfessies grenzen zeven studio’s en werkplaatsen van andere ontwerpers. “Er is zeker sprake van interactie; we vullen elkaar aan,” besluit Franke. “In die zin is het Klokgebouw niet alleen voor onze gasten, maar ook voor onszelf een bijzonder inspirerende plek. Ik hoop dat de licht chaotische sfeer hier nog een tijdje blijft hangen, want dat is precies waarin Keukenconfessies perfect gedijt.”

www.keukenconfessies.nl | www.klokgebouw.nl

Tekst door Ton Manders